Biografi

Karin er født og opvokset i Sverige. Som teenager sang Karin i forskellige kor og bands i Göteborg. I hjemmet blev der lyttet til meget forskellig musik. Den svenske skole har også givet hende et godt musikalsk grundlag.

Hun flyttede til Danmark i 1978 og har sunget i coverbands siden starten af 80’erne. Det er også blevet til revy, show og teaterskole, en 2. plads i Se & Hørs amatør Grand Prix i 1986 og lidt TV hen ad vejen.

Det var sjove tider på ”blokvognen”, men trangen til at lave sit eget begyndte at melde sig. Selv om hun startede med at skrive musik i midten af 80’erne, så var det først i 2004 det begyndte for alvor. Karin Eurén fik en diplomuddannele i musik og efter et par danske singler udgav hun i 2006 ”3 songs”, en country-/folk-inspireret CD på engelsk.

Et amerikansk plade-/distributionsselskab udsendte EP'n til countryradiostationer over hele Europa og Australien med mange fine kommentarer til følge. På en månedlig "Top Charts 200" liste over flest spillede country artister i 2006 lå Karin på en 136. plads lige foran selveste Dolly Parton. Yeehaa!” Sangene blev også ønsket og spillet flittigt i DR P4 regionalen.

I 2007 blev singlen ”Why Did Ya?” produceret af Søren Sebber Larsen udsendt og lokalradioerne tog den til sig. Og den bliver spillet den dag i dag. Foråret 2012 lå den på en Top 40 liste i Irland!

Lidt senere på året 2007 blev Karin medlem af DPA (Danske Populærautorer). På en sangskriveruge i DPA regi fik Karin kontakt med B-Joe, som hun et par år senere skrev sangen ”Walking” med. Den blev udgivet i foråret 2009 og playlistet på P4 kort tid efter.

På en anden sangskriver uge opstod idéen til indspille musikken til hendes første hele album i Nashville, TN, USA. Da Karin kom hjem igen, fortsatte hun færdiggørelsen af albummet i Lundgaard Studios. Efter at Pete Repete (pianist i Big Fat Snake) havde hørt et par råmix, skrev han omgående sangen ”The Songs I Wrote For You”, som lige nåede at komme med på falderebet.

CD'en ”The Carousel Of Life” udkom den 3. november 2010. Sange blev playlistet på P4 og Jørgen De Mylius inviterede Karin til interviews i Hithouse/Eldorado. I Peters Verden bliver hendes sange også flittigt spillet.

Albummet ”Take Away” blev udsendt i 2013.

De fleste sangene var allerede indspillede i Nashville tilbage i 2010, men nogle sange blev indspillede herhjemme i Lundgaard Studios med musikere som Knud Møller (Johnny Madsen) Frank Thøgersen (Kandis) og Tommy Rasmussen (Neighbours). Titelmelodien "Take Away" og andre sange kunne høres på både P4 og P5. Der blev også lavet 2 linedanse til titelmelodien. De kan findes YouTube.

I efteråret 2014 var sangerinden i USA for at skrive sange med amerikanske sangskrivere. Det foregik i "The House of Songs" Austin, Texas. Et koncept opfundet af Pouls Krebs og Troy Campbell. Her mødte hun Steven Bacon fra Alaska. De skrev sangen "Home", som senere skulle vise sig at blive Karins første radiohit.

Men først skulle popsangen ”So Damn Right ”, produceret af Mogens Binderup, sendes ud i foråret 2015. Med denne sang fulgte også en musikvideo med. Den blev filmet på Brorfelde Observatorium. 

Efter at sangen "Home" havde ligget i skuffen et par år, udsendte Karin den i foråret 2016. Den blev produceret af Søren Skov - Skovlab med Troels Skovgaard, Helge Solberg og Sten Larm som musikere. Det skulle vise sig blive et godt samarbejde. I sommeren 2016 var "Home" i en periode den mest spillede sang på DR P5. 2 singler mere er udsendt fra den kommende EP. "Take a Chance on Tomorrow" og "Write Your Sorrows in the Sand".

Alle sange og videoer kan ses her på hjemmesiden/Youtube. Læs gerne mere under nyheder.

SOCIAL MEDIAS

 

 

KONTAKT

BOOKING:

Copyright © Karin Eurén
All rights reserved